På dette story-walk retreat slår vi os ned midt i både naturen og kulturhistoriens dybe rødder.

Vores fællesrum er den charmerende og rummelige Naturskole med en stor, gammeldags brændeovn placeret central i fællesrummet og med en bålplads lige uden for døren. Vi overnatter bagved i Hald Hovedgaards enkle og hyggelige annekser og bliver på den måde også en del af den kulturånd, der hersker på stedet.
Hald Hovedgaards fine gamle bygninger har i mange år været refugium for forfattere og oversættere, og Halds kulturhistorie, der har sat mange spor i landskabet, og naturen, med dens søer, hede og høje bakker, vil byde på masser af inspiration og fordybelse på vores vandringer og i arbejdet med vores fortællinger. 

Vi begiver os ud i de spændende landskaber og kommer i dybden med storywalkmodellens 5 grundspørgsmål, som knytter vores fortid, nutid og fremtidsdrømme sammen. Målet er at blive mere bevidst om og få skabt en meningsfuld fortælling om det i vores liv, vi hver især måtte have fokus på. Det kan være vores arbejdsliv, en ’gammel’ livsdrøm, et nyt projekt eller ’blot’ et nyt kapitel i vores liv.
 
Programindhold
Vandreturene og arbejdet med vores fortællinger er centrale for dette retreat, men programmet byder også på morgenyoga, bålaftener og andre mere sanselige aktiviteter under vandreturene herunder QI Gong og stillevandringer. Refleksioner og noter fra vandreturene arbejder vi videre med under de selvstændige skriveworkshops, som Trine hjælper deltagerne i gang med.

Extra bonus: Hald Sø, som ligger 150 meter fra Naturskolen og annekserne, er ganske ren at bade i, og derfor er det oplagt at tage en dukkert i søen. Fx tidligt om morgenen og når vi kommer hjem fra vandreturene :-)

For minimum 6 og max 12 deltagere.
Normalpris 5.200 kr.
Last minute tilbud: 4.200 kr.

"Det var tre inspirerende og berigende døgn, på MANGE parametre. Helt fantastisk! Alt sammen stærkt, ærligt og unikt faciliteret af Trine ". Camilla Ernen-Lyngholm.

Program

Få et mere detaljeret overblik over, hvad der kommer til at ske de 3 døgn, retreatet varer.

Download program

Filosofien bag storywalkkonceptet

En storywalk tager afsæt i den grundfilosofi, at vi skal bevæge fødderne, hvis vi vil bevæge tankerne. Og at en fortælling er som en rejse, hvor vi bevæger os gennem tid og rum, imens vi udvikler os, lærer nyt, går på opdagelse og bliver klogere på os selv og vores liv. En vandretur er også en rejse, og det er derfor vandreturen er central for enhver storywalkproces, hvor målet er at udvikle en fortælling om hvem vi er, og hvad vi hver især ønsker for vores liv. Det kan være et nyt kapitel i vores arbejdsliv, en gammel livsdrøm, vi gerne vil realisere eller blot at blive mere bevidst om, hvad vi egentlig er rundet af, værdsætter i livet og gerne vil bruge mere af vores tid på.

  • At vandre og 'rejse' gennem landskaber understøtter det fortællende fokus på, hvor man gerne vil bevæge sig hen, og hvordan man kommer derhen.

  • At bevæge sig til fods sætter vores tanker i bevægelse. At gå langt over flere dage giver plads til mange grundige tanker og samtaler.

  • Naturen, det narrative, bålet og de fysiske, sanselige elementer som også indgår i retreatet herunder morgenyogaen, er alt sammen med til at skærpe vores sanser, vores sind og vores tanker, så vi bliver i stand til at åbne op for dybere refleksioner, erindringer, erkendelser, følelser, drømme og visioner.

  • Den personlige rammefortælling, som du arbejder med at skabe og udvikle på retreatet, kan du bruge til at blive mere bevidst om hvilke valg og veje, du bør følge for at leve et liv i større overensstemmelse med dine værdier, drømme og overbevisninger.

5 små film om storywalk-retreats

Bliv klogere på metoden og filosofien bag, på naturens rolle, på vandreturene, på det øvrige indhold på et retreat og på hvad du egentlig får med hjem fra et storywalkretreat.

Se filmene her

Forberedelse til dit retreat

Når du har tilmeldt dig retreatet, får du adgang til følgende læringsvideoer, hjælpespørgespørgsmål, guidelines og andet inspirationsmateriale. Alt sammen udviklet af Trine Vendelboe Juul.

  • 1

    Mennesket har ikke rødder. Det har fødder.

    • I denne video fortæller jeg bl.a. om tankernes flow ved 4.8 km i timen, om naturen der vækker erindringer og drømme til live og om at bruge naturen som et inspirerende arbejdsværelse. Varighed: 5.11 min.
  • 2

    Det bør du tænke over inden retreatet starter.

    • Her får du 4 vigtige, forberedende spørgsmål til din storywalkproces, som omhandler fokus, motivation, betydning og fastholdelse. Der er også et oplæg til en inspirationsøvelse med kunstneren Olafur Eliassons videofortælling om Little Sun.
    • Olafur Eliasson fortæller om Little Sun. Varighed: 4.49 min.
  • 3

    Sådan bliver du en god spørger og vandremakker.

    • Som forberedelse til din storywalk vil det være en fordel at lære de her 3 grundprincipper og 6 gode egenskaber vedrørende spørgerollen, som du og en anden deltager på skift vil indtage på jeres storywalk.
  • 4

    Arbejdet med din fortælling efter vandreturene

    • Her får du en grundig trin for trin forklaring af eventyrmodellen, så du kan gå i gang med at overføre dine input fra din storywalk til modellen og få skrevet din fortælling færdig.
    • Her kan du læse min fortælling "Fra drømmer til storywalker - En fortælling om vejen til et enkelt og meningsfuldt arbejdsliv". Brug den som hjælp og inspiration til at færdiggøre din egen fortælling.
    • Som en sidste hjælp til at få omsat din storywalk til storytelling, får du en lille guide til at skrive i et fortællende og levende sprog.